Hirdetések

Önkéntes munkát végezni főként fiatal pályakezdőként elsősorban önzetlen, a világ megismerésére vágyó, befogadó egyének tudnak. Olyanok, akik nem félnek megismerni idegen kultúrákat, elfogadni annak szabályait, miközben a segítés szándéka vezérli őket. Akik önkéntes munkára vállalkoznak, mindenképp hozzájárulnak egy-egy térség vagy ország – és nem utolsósorban saját személyük – pozitív változásához.

Bővebben ...

nyujtozkodo kepMit jelent önkéntesnek lenni és zsebpénzért dolgozni egy külföldi államban? Munka, tanulás, vagy fejlődési lehetőség? Hogy látja ezt a program koordinátora és mit gondol erről a fiatal önkéntes, aki már túl van a tűzkeresztségen? Az aktuális kiírások apropóján néztünk szét az önkéntes munkalehetőségek háza táján. Ambrus Ritával és Dombi Gabriellával Nyújtózkodtunk.

Bővebben ...

compasshonlapA kaposvári Compass Ifjúsági szervezethez egyesületünk (Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért) évek óta küld önkénteseket. Október 1-i határidővel újabb pályázatokat szeretnének beadni önkéntesek fogadására ahová erdélyi önkénteseket is várnak. A pályázatok pozitív elbírálása esetén 2015 tavaszán-nyarán 5 erdélyi önkéntes indulhat Magyarországra, ahol egy éven keresztül önkénteskedhet. Az önkéntes költségeit az Európai Unió Ifjúsági programján (Erasmus+) belül, az Európai Önkéntes Szolgálat biztosítja (zsebpénz, szállás, étkezés, utazás, biztosítás, tanulási lehetőségek).
A következő programokra lehet jelentkezni:

  • önkéntesség anyaotthonban
  • önkéntesség foglalkoztató intézménynél
  • önkéntesség a kaposvári színháznál

Bővebben ...

Kedves potenciális önkéntesek!
maszol onkentes4Az EGYIK egyesület az Európai Önkéntes Szolgálat keretében küldő szervezetként vesz részt önkéntes projektekben. Idén ősszel négy magyarországi helyszínre összesen 11 önkéntest küldhetünk, 10-12 hónapig tartó projektekre. Az önkéntesek elsősorban fiatalokkal, gyerekekkel és hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozhatnak. Bár a helyek nagyjából beteltek, még néhány személy jelentkezését várjuk július 27-ig.

Az önkéntes ellátásáról minden esetben a program (Európai Önkéntes Szolgálat) gondoskodik, az önkéntes munkájáért zsebpénzt kap, naponta 6 órát dolgozik, havonta van plusz 2 szabadnapja a hétvégéken kívül. A program keretében képzéseken vesz részt, nyelvtudását gyarapíthatja.

Jelentkezni, érdeklődni: ambrusritakukacyahoopontcom email címen. Jelentkezéshez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre lesz szükség.

Bővebben ...

dartke4Kedves önkénteskedni, tanulni vágyó fiatalok!
Az EGYIK egyesület egy önkéntes projektre szeretné felhívni a figyelmed:

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület (DARTKE)
Önkéntes periódus időtartama: 2014.09.01 – 2014.06.30, 10 hónap
Helyszín: Hódmezővásárhely / Szeged, Magyarország;
Külföldi önkéntesek teljes létszáma: 4 (az önkéntesek Romániából, Németországból, Franciaországból, és Litvániából lesznek);

A projekt tartalma
A MY MAP (Multiculture Youth for Multiplicate a Process) projekt keretén belül a DARTKE négy önkéntest kíván fogadni. Az önkéntesek a szervezet által működtetett ifjúsági projektekben dolgoznak majd (Ötletfa – összefogás a telepen élő fiatalok aktivizálásáért; Mentor programmal az integrációért alkalmazásának kiterjesztése).

A DARTKE célcsoportjába hátrányos helyzetű fiatalok tartoznak, így a projekt a társadalmi befogadást és beilleszkedést szolgálja. Fő célcsoportjai több szempontból is veszélyeztetettek:

  • Harmadik világbeli országból származó, migráns háttérrel rendelkező általános és középiskolás tanulók, akik a nyelvi és kulturális különbségek miatt tanulási és beilleszkedési nehézségekkel szembesülhetnek,
  • Szociális, társadalmi szempontból hátrányos helyzetű, jellemzően telepeken élő fiatalok.

Ezeket a fiatalokat, Szegeden információs ponttal és Hódmezővásárhelyen közösségi térrel és tanácsadó irodával kívánják olyan információkhoz juttatni, amelyek segítik az életben való eligazodásukat; segíteni kívánják őket olyan készségek kifejlesztésében, amelyek hozzájárulnak aktív állampolgárrá válásukhoz. Tanácsadási szolgáltatásukkal egy produktívabb életút megteremtését teszik lehetővé a számukra. Elősegítik a többségi társadalom, illetve a magyarországi kisebbségek (kiemelten romák) egymásközötti párbeszédét, egy toleráns, elfogadó attitűd kialakítását.

Bővebben ...

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top