Olyan szervezetként szeretünk magunkra gondolni, ami a környezetünkben észlelt problémákra kínál megoldásokat. A hitelesség azt követeli meg tőlünk, hogy rajta tartva a kezünket a közösségünk pulzusán folyamatosan kínáljunk alternatívákat, erőforrásokat. Évről évre újra meg kell újulnunk, újra meg kell fogalmaznunk céljainkat, alkalmazkodva a környezeti változásokhoz. 2008-ban ifjúsági központban gondolkoztunk, ma már sokkal inkább úgy látjuk, hogy élmények nyújtására van szükség, amelyek felülírnak korábbi negatív tapasztalatokat, másképp gondolkozásra hívnak, kiutat mutatnak, új lendületet hoznak, alternatív megoldások figyelembevételére késztetnek. Együtt gondolkozásra, együttműködésre van szükség és mi ehhez szeretnénk a tőlünk telhetőt hozzátenni.
Mindezek megvalósításához eszköz a kezünkben Európai Önkéntes Szolgálat programja, melyen keresztül önkéntes küldő és fogadó projektek megfogalmazásában és kivitelezésében veszünk részt.
Egyelőre csak a küldő projektjeink élnek, a 2013-as évtől kezdődően olyan fogadó projektekhez szeretnénk finanszírozást szerezni, amelyekre az igény valós, a gyergyói civil szervezetekkel közösen megfogalmazott.

Go to top