Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért 2007-ben alakult, néhány lelkes egyetemről hazatért és tenni akaró gyergyói fiatal kezdeményezésére. Őket Dániel Botondnak, Magyari Leventének, Ráduly Andreának, Máthé Szabolcsnak hívják. Mindannyiuknak múltja volt már ifjúsági szervezetek életében való tevékenykedésben és szívügyüknek tekitették a gyergyói ífjúság sorsát. A tervek közt szerepelt egy szociális funkciókat is betöltő Ifjúsági Központ létrehozása, emellett fontosnak tartjuk a gyergyói fiatalok bekapcsolódását az országos és nemzetközi ifjúsági programokba, amelyeket elsődlegesen Youth in Action programok (ifjúsági cserék, ifjúsági kezdeményezések, képzések, önkéntes szolgálat, demokrácia projektek) tervezésével, a már működő Youth in Action programokhoz való csatlakozás megvalósításával szeretnénk elérni, valamint bármilyen a helyi közösségünk épülését szolgáló kezdeményezések kivitelezése által.

Egyesületünk idén immár 10 éves. Honlapunkon igyekeztünk a 10 év tevékenységét láthatóvá tenni.

Az ünnepi év tiszteletére álljon itt egy emlék 2008-ból, amikor az egyesület egyéves születésnapját ünnepeltük egy blogbejegyzéssel:

 

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! - Bejegyeztük az egyesületet!

birthday monkey2008 február 4-én született meg az a bírósági határozat, amely értelmében elfogadták az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért bejegyzési kérelmét.

Az egyesületet azért hoztuk létre, hogy az Ifjúsági Központot létrehozza és fentartsa, valamint nemzetközi ifjúsági projekteket bonyolítson le. Ezeknek a céloknak az elérése érdekében szükség van a jogi háttérre is, hogy pályázni tudjunk, hivatalos szerződéseket köthessünk.

Az egyesület hivatalos vezetősége: Magyari Levente (elnök), Dániel Botond (alelnök) és Ráduly Andrea (titkár). A bejegyzés pillanatában már működött az a 9-10 fős csapat, akikkel az ifiműsor ötletén dolgozunk. A csapathoz tartozik még Máthé Szabolcs és Magyari Orsolya is, akikkel a Pump your Project képzéssorozatban dolgozunk együtt.

Reméljük, hogy majd születésnapról születésnapra egyre többen leszünk, és egyre elégedettebbek lehetünk majd a közös megvalósításainkkal. Szeretnénk, ha egyesületünk nagyon sok jót tenne a gyergyói fiatalokért, szabadidős és tanulási szempontból egyaránt, bízunk benne, hogy sikerül megvalósítsuk a központunkat, és minél több fiatalt részesíthetünk a nemzetközi ifjúsági projektek élményében is.

Go to top