Önkéntes rendezvények

juniusi kerekasztal 1A gyergyói szociális szolgáltatások vezetőinek júniusi találkozójára a hónap 5-én került sor a Szent István Plébánia épületében. A találkozó témája az Európai Önkéntes Szolgálat program bemutatása volt. A jelenlévők arról beszélgettek, hogy milyen lehetőségek vannak a program keretében arra, hogy a gyergyói szociális szolgáltatásokhoz hosszú távra külföldi önkénteseket tudjanak fogadni.

A találkozón 8 személy vett részt. Jelen voltak a Gyulafehérvári Caritas Otthoni Gondozás illetve Önkéntes programjának munkatársai, az ORA International Segélyszervezet munkatársai, az Ápoló és Gondozó Központ vezetője, az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért egyesület önkéntes koordinátora és a Műhely Egyesület vezetője.

Bővebben ...

Csütörtökön, július 23-án Önkéntes napot szervezett az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért. Az önkéntes nap középpontjában a „Virtuális Önkéntes Központ" című projekt bemutatása állt. Délben a civil szervezetek képviselőivel szerveztek találkozót, délután pedig a fiatalok számára szerveztek egy élménybeszámolóval összekötött esti beszélgetést.

onkentesnap09 01A Caritas Családsegítő Szolgálatának központjában találkoztak délben a civil szervezetek képviselői. A részvétel sajnos a nyári szezonnak megfelelően igen alacsony volt, azonban hasznos beszélgetés alakult ki a jelenlévők között. Bartalis Kinga a Családsegítő Szolgálat részéről, házigazdaként köszöntötte az egybegyűltetek, majd Magyari Orsolya ismertette az EGYIK Önkéntes Programját. Ezután következett a „Virtuális Önkéntes Központ" projekt bemutatása. Dániel Botond az EGYIK alelnöke ismertette a projekt céljait. Az egyesület a www.ifikozpont.ro, Virtuális Ifjúsági Központ keretén belül hozott létre egy önkéntes központot. A központ célja, hogy segítse a civil szervezetek és a fiatalok egymásra találását. A honlap lehetőséget biztosít a szervezeteknek, hogy bemutassák tevékenységeiket és ezekhez önkénteseket toborozzanak. A fiatalok a honlapon megismerhetik a különböző szervezeteket és programokat, és ha kedvet kapnak jelentkezhetnek önkéntesnek.

Bővebben ...

Alkategóriák

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top