civilek a jovoert lakossagiLassan fél éve vagyok Kiskunhalason az EVS program keretén belül. Sok minden történt ezalatt az idő alatt, barátokat szereztem, kirándultam, kipróbáltam olyan dolgokat amire eddig nem volt lehetőségem. Annyira gyorsan telik az idő, hogy mire észbe kapok már véget is ér ez a 12 hónap, és nekem még annyi tervem van.

Minden szombaton kézműves foglalkozást tartok gyerekeknek, besegítek a lakóközösségi iroda működésébe. A fogadó szervezetem is ad különböző munkákat, de azt nem éreztem elégnek, ezért elkezdtem érdeklődni, hogy hol tudnék még segíteni. Így jutottam el a Kiskunhalasi Állatvédők Egyesületéhez. Minden hétvégén kimegyek a helyi állatmenhelyhez és próbálom szebbé tenni azoknak a szegény, ártatlan négylábú barátainknak az életét akikről lemondtak a gazdái. Csodálatos feladat, és azáltal hogy segíthetek, saját magamnak is jót teszek, hiszen kellemesebb kikapcsolódást nem is tudnék elképzelni. Most tervben van, hogy készítek pár fotót az állatmenhelyeken, és szervezünk egy kisebb kiállítást, hátha jobban meghozzuk az emberek kedvét az örökbefogadáshoz.

Bővebben ...

csergobea 1 1Szeptember végén érkeztem meg Kiskunhalasra. Ketten költöztünk be, egy másik önkéntes lánnyal egy kétszobás lakásba. Úgy érzem szerencsések vagyunk, mert van külön szobánk, amit saját ízlésünk szerint át is alakíthattunk. Nagyon fontos számomra az, hogy milyen környezetben kell élnem, ezért nagyon örülök, hogy egy otthonos kis lakás áll a rendelkezésünkre. :)
Érkezésünk után rögtön megismerkedtünk a LISZI irodával, ugyanis fő feladatunk egyike, segíteni a Lakóközösségi és Információs Iroda működését, valamint különböző rendezvények szervezése a tér lakóinak. Önkéntes társam segítségével indítottunk egy kézműves klubot, amit minden szombaton szervezünk meg a lakóközösség gyerekeinek. Hétről-hétre készítünk az épp közelgő ünnepnek megfelelő dekorációt, dísztárgyakat, állatfigurákat, közben beszélgetünk a gyerekekkel, a foglalkozás végén pedig sort kerítünk egy kis játékra is. Egyelőre ezzel a kis barátias hangulatú klubbal bővítettük az iroda szolgáltatásait, de még sok más tervünk is van a jövőre nézve.

Bővebben ...

Go to top