Május hatodikán délelőtt a Római Katolikus Plébánia nagytermében találkoztak újra a gyergyói szociális – karitatív háló tagjai.

Ez volt az első témaközpontú találkozó. A beszélgetésen 13 személy vett részt, több mint 10 szervezetet képviselve.

A találkozó fő témája egy program-bemutató volt, Dániel Botond az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért önkéntes programjának vezetője tartott előadást az Európai Önkéntes Szolgálatról. A bemutató és az azt követő beszélgetés célja az volt, hogy a gyergyói szociális szervezetek megismerjék az önkéntes program lehetőségeit, kezdjünk együtt gondolkodni arról, hogyan tudnánk igénybe venni a külföldi önkéntesek segítségét a tevékenységeink során.

Az előadás ismertette az önkéntes program elvi oldalait, az önkéntes projektek típusait, szerkezetét, lehetséges témáit valamint a szervezési és finanszírozási hátteret is. (Az előadás bemutató anyaga letölthető a www.logframe.ro/evsbemutato.pps címről)

Az előadás után beszélgetni kezdtünk, a Caritas BACH programjának csíkszeredai munkatársai ismertették saját tapasztalataikat is, ugyanakkor lehetőség volt a különböző kérdések tisztázására is.

A találkozón az Esély Alapítvány jelezte, hogy kész önkéntest fogadni. Az önkéntes részt vehetne a Mosoly Földje Program, az újfalvi Teleház program, valamint az Alapítványhoz járó általános iskolás és középiskolás fiatalok számára szervezendő programok működtetésében.

A legfontosabb gondolat az együttműködésekre vonatkozott. Mivel az önkéntes munkaidejét ki kell tölteni, ezért egy szervezet általában csak nehezen tud megfelelő mennyiségű feladatot biztosítani az önkéntesnek, szükséges különböző szervezeteket összefogása.

A jelenlévők megegyeztek abban, hogy minden szervezet, aki szívesen fogadna önkéntest, küld el rövid elképzelést arról, hogy milyen tevékenységet-feladatot tudna egy önkéntesnek biztosítani, majd az így összegyűlt lehetőségeket csoportosítva, több szervezet együtt pályázhat.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top