solarislogo1A gyergyószentmiklósi Solaris Vitaklub 2003-ban alakult. A klub célja a vitakultúra terjesztése, a fiatalok képességeinek és készségeinek fejlesztése. Fő tevékenységünk vitakörök szervezése, általános iskolásoknak és középiskolásoknak szóló vitaversenyeken való részvétel. Tevékenységünk népszerűsítése érdekében bemutató vitákat is tartottunk. A 2003-2006-os időszakban mintegy 23 általános iskolás, középiskolás és később egyetemista fiatal vett részt rendszeresen a tevékenységeinken.

Három év szünet után 2009-ben újraindítottuk a vitakör tevékenységét az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért keretén belül.

Egy 2008-ban frissen alakult teremfoci csapat támogatókat keresett.  Úgy gondoltuk, hogy egy ifjúsági teremfoci csapat támogatása találna az EGYIK tevékenységéhez, így a Logical Framework kft-vel közösen előteremtettük a felszerelésre valót. Március 1-én már az új szerelésben lépett pályára a "Futsalito" egy hétvégi teremfoci kupán, a gyergyószentmiklósi sportcsarnokban. Az együttműködés végül viszonylag rövidre sikeredett, a csapat még legalább két évvel hosszabb életű volt.

 

Go to top