Kedves potenciális önkéntesek!
maszol onkentes4Az EGYIK egyesület az Európai Önkéntes Szolgálat keretében küldő szervezetként vesz részt önkéntes projektekben. Idén ősszel négy magyarországi helyszínre összesen 11 önkéntest küldhetünk, 10-12 hónapig tartó projektekre. Az önkéntesek elsősorban fiatalokkal, gyerekekkel és hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozhatnak. Bár a helyek nagyjából beteltek, még néhány személy jelentkezését várjuk július 27-ig.

Az önkéntes ellátásáról minden esetben a program (Európai Önkéntes Szolgálat) gondoskodik, az önkéntes munkájáért zsebpénzt kap, naponta 6 órát dolgozik, havonta van plusz 2 szabadnapja a hétvégéken kívül. A program keretében képzéseken vesz részt, nyelvtudását gyarapíthatja.

Jelentkezni, érdeklődni: ambrusritakukacyahoopontcom email címen. Jelentkezéshez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre lesz szükség.

 

Jelenleg a következő projekthelyszíneket kínáljuk az önkénteskedni vágyóknak:

1. Kaposvár, 1 év, 2014 szeptember 8-i kezdettel
compasshonlapItt egy ifjúsági szervezet hétköznapjaiba fogtok bekapcsolódni. Rendezvényszervezés, adminisztráció, az angolul jól beszélők számára angol klubok tartása, és különböző egyéb foglalkoztatások szervezése, levezetésében fogtok majd résztvenni. Kaposváron általában sok a külföldi önkéntes így lesz alkalmad ismerkedni, nyelvet tanulni.

 

 

 

 

2. Várpalota, 1 év, 2014 október 1-i kezdettel
varpalotaAz önkéntes feladata itt kreatív klubok, sportfoglalkozások városi gyermek- és ifjúsági programokat levezetése, gyermekekkel, fiatalokkal való kapcsolattartás, a szabadidő hasznos eltöltésének megszervezése. Az ifjúsági ház szerteágazó tevékenysége miatt az önkéntesek lehetőséget kapnak, hogy akár saját hobbijukat is beépítsék mindennapjaikba.

 

 

 

3. Csurgó, 1 év, 2014 szeptember 8-i kezdettel
la 14 1 1A fogadó szervezet nappali foglalkoztató intézményt működtet családok számára, ahol szabadidős és nevelő jellegű programokat szervez gyerekeknek, fiataloknak, helyi lakosoknak, beleértve a szűlőket, nagyszűlőket is. Az önkéntesek ide vonzásával a fogadó szervezet multikulturálitást és nemzetközi jelleget szeretne kölcsönözni az állandó programjainak. Az önkéntesnek lehetősége lesz minden kulturális- és képességfejlesztő programban résztvenni, bemutathatja a saját illetve a fogadó ország közötti fontosabb kulturális különbségeket. A nem-formális oktatási módszerek segítségével élettapasztalatot, tudást adhat át. Munkája értékteremtő közösségi programok szervezéséből áll, elsősorban a hátrányos helyzetű családok számára.

4. Szeged /Hódmezővásárhely, 10 hónap, 2014 október 1-i kezdettel
dartke4A projekt elején az önkéntesek megismerik a szervezetet, az általuk elért fiatalokat, a használt módszereket, a marginális csoportok helyzetét Magyarországon. Ezt követően résztvesznek az Ötletfában hátrányos helyzetű fiatalokkal és Szegeden a migráns fiatalokkal végzett mindennapi munkánkban (tanácsadás, közösségszervezés, tematikus műhelyek, iskolai felkészítés, demokráciára nevelés, közösségi kertészet stb.). Az önkéntesek érdeklődésük és kompetenciáik alapján dönthetik el, hogy melyik célcsoporttal kívánnak intenzívebben dolgozni. A tevékenységek minden esetben az általunk bevont fiatalokkal, az ők ötleteik alapján valósulnak meg, ám azok kilépnek a megszokott közegből és a közösségi tér határain, a tágabb kortárs csoportot is megszólítják és a helyi közösséget is szolgálják. A projekt során az önkénteseknek lehetőségük lesz saját mini projektjeik megvalósítására.


Bővebb infot a programokról: http://ifikozpont.ro/onkentesseg/aktualis-kulfoldi-projektek.html 

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top