Külföldi fogadóhelyek

A honlap ezen részében találhatjátok azokat a külföldi fogadóhelyeket, ahová rendszeresen küldünk önkénteseket.

Egyesületünket a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületet 2002-ben alapítottuk 1200 fős településünkön a Balatontól 8 km-re, Veszprémtől 12 km-re. 35 tagunk van, 2 alkalmazottunk, 2 EVS önkéntesünk. Foglalkozunk helyi újság, helyi Tv működtetésével, honlapok feltöltésével. Emellett a helyi civileket segítjük, Teleházat és könyvtárat működtetünk, ifjúsági klubunk van. Kultúrális programjaink a kis alkalmi zenés teaháztól a 2 napos Savanyó Jóska Napig sokféle programot felölel. Szociális munkáink között legjelentősebb az 5 hetes nyári napközink a helyi iskolásoknak. Térségi munkánkban a környék 6-8 települése bekapcsolódik. Nemzetközi programjaink Székelyföldre és Németországba vezetnek. Szervezetünk honlapja: www.etotvazsony.hu/tie

 

Bővebben ...

Az első általunk küldött önkéntes Kiskunhalasra 2012 februárjában érkezett, őt követe még két társa. Jelen pillanatban egy gyergyószentmiklósi lány tartozkodik a szervezetnél. Az leadott fogadó pályázatok pozitív elbírálása esetén további önkéntesek fogadására lesz lehetőség.

Bővebben ...

Szabad helyek száma: 0 

compasshonlapA Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület 2005-ben azért jött létre, hogy egyfajta iránytűként szolgáljon azok számára, akik az életük valamilyen területén úgy érzik, fejlődniük kell. Ez nem az a szervezet, ahol csak sportolók, csak matematikusok vagy csak művészlelkek találkoznak, ennél az egyesületnél pont az a lényeg, hogy bárhonnan csatlakozhatsz, függetlenül attól, hogy merre tartasz. Egyéniségek. Azok a fiatalok, akik szeretnének és akarnak is változtatni a szokásokon vagy csak szimplán egy színes közösséghez akarnak tartozni. Nem csupán iskola utáni szabadidős lehetőséget kínálunk, hanem egy olyan közösséget, ahol mindenki számíthat egymásra, ahol nincs különbség a rossz és a jó tanuló, a magyar és a külföldi között. Nem számít, ha nem beszélsz idegen nyelvet csak az, hogy szeretnél tanulni, szeretnél új emberekkel megismerkedni, új kultúrákról tanulni, új dolgokban kipróbálni magad. Ha ez az ami érdekel, akkor nálunk a helyed.

Bővebben ...

Szabad helyek száma: 0 

janoshalma_konyvtarA Lajtha László Kft. művelődési ház, könyvtár és művészeti iskola funkciókat lát el Jánoshalmán, ami Szegedtől kb. 60 kilométerre található. Az önkéntesek tevékenységét elsősorban a művelődési ház tevékenységei között képzelik el, a rendezvények, programok előkészítésében, lebonyolításában, szervezésében való segédkezésben. Az önkénteseknek lehetősége van a rendezvényszervezés bármely fázisába bekapcsolódni, illetve a könyvtári munkafolyamatokba is betekintést nyerhetnek ha arra nagyobb kedvet éreznek.

A művészeti iskolában tánc, kézműveskedés és egyéb kreatív foglalkozásokat tartanak, középiskolásoknak. Az önkéntes a foglalkozásvezetők mellett az előkészítésében, promoválásban és egyéb kreatív tevékenységekbe tud bekapcsolódni. A szervezet kb. egy éve költözött egy felújított épületbe, mely biztosítja a szociális és kiszolgáló szolgáltatásokhoz szükséges körülményeket.

Bővebben ...

Szabad helyek száma: 0

keceli_muvhazAz intézmény azért érdekes, mert nagyon sokszínű tevékenységet végez. A művelődési és könyvtári feladatokon kívül működtetik a helyi médiát - televíziót, újságot -, így az önkéntes tevékenysége is szerteágazó lehet.

A könyvtárban a könyvek rendszerezésében vesz részt, a művelődési feladatoknál a szervezésben, helyszínek előkészítésében, berendezésében, a programok utómunkálataiban, a szórólapozásban, plakátolásban, meghívók eljuttatásában. Nyáron az egész nyári táborokba kell bekapcsolódnia. Fakultatív módon részt vehet a média alakításában is, részt vehet a műsorszerkesztésben, az újságírásban, fotózhat, archiválhat a programokról.

Bővebben ...

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top