la feb 1Nem tudom egész pontosan, hogyan kezdjelek el. Talán jó ötlet lenne azzal a gondolattal indítani, hogy február a farsang hónapja volt. Ebben a hónapban hat farsangi eseményen vettem részt: három Somogyudvarhelyen, egy Kaposváron, egy meg Csurgón.

Kezdetnek, az EVS csoportunk kapott egy meghívást a kaposvári farsangra, amit az ottani önkéntesek szerveztek. A hónap későbbi felében 3 farsangi mulatságon vettünk részt Somogyudvarhelyen. Péntek 21-én a somogyudvarhelyi óvodások farsangja volt, szombaton a helybéli időseknek szervezték meg az ünnepséget.

Mindkét alkalommal szinpadra vittük a Montessori ovoda alkalmazottjaival előkészített produkciónkat. Vasárnap az általános iskolásokkal ünnepelhettük együtt a farsangot. Ez különösen jól telt, mivel minden osztály színvonalas előadásokat mutatott be különböző nemzetiségű csoportoknak öltözve. Én az első és harmadik osztály előadásában vettem részt: az első osztályosokkal egy német sörtcáncot tanultunk meg és gyakoroltunk be az előző hetekben, a harmadikosokkal meg kínaiaknak öltöztünk és ennek jegyében állítottunk össze egy kis színdarabot.

la feb 5

Ebben az utolsó színdarabban egy ninja harcos szerepét játszodtam. Erre a szerepre úgy készültem rá, hogy a fellépés előtti héten megnéztem az új Karate Kid filmet és különböző keleti harcművészeti videókat az interneten. Mindezek után kezdtem úgy érezni, hogy az idén túl sok farsangi mulatságon vettem részt, de amikor meghívtak a csurgói Református Gimnázium farsangi ünnepségére, úgy döntöttem, hogy azt sem fogom kihagyni.


la feb 3A somogyudvarhelyi iskolában a múlt hónaphoz hasonló tevékenységeket folytattam: magyar, matek és angol órákon órákon vettem részt és úszásoktatásban segítettem. Nem tudom ez utóbbinak mi lesz a sorsa, mivel márciustól kezdve az uszoda ideiglenesen bezár valami adminisztrációs okok miatt.

Most, a hónap utolsó napján, révén, hogy nem volt szükség a segítségemre a somogyudvarhelyi suliban, részt vehettem néhány német és angol nyelvórán a csurgói Református Gimnáziumban. Ez lehetőséget nyújtott arra, hogy jobban megismerjem a társaim munkáját és motivációt találjak ahhoz, hogy időnként németül tanuljak. Ami a gimnáziumot illeti, továbbá is részt veszek a néptánc oktatáson és időnként besegítek a lakótársaimnak a filmklub szervezésébe.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top