la 14 1 1Sok reménnyel indítottam ezt az évet, de a legfontosabb tervem az EVS projektem kapcsán, hogy új tevékenységeket kezdjek el, amelyekben az mellett, hogy hasznosnak érezhetem magam, több flow élményre is szert tehetek. Most, hogy az év első hónapja lejárt, nem tudom elhesegetni magamtól azt a gondolatot, hogy többet is tehettem volna, hogy ez még nem elég, hogy sokat kell még elérjek ahhoz, hogy valóban elégedettnek érezzem magam.

Szokás szerint, hétfőtől csütörtökig minden nap a somogyudvarhelyi "Arany János" Általános Iskolába mentem, hogy segítsek az első-harmadik osztályban a tanárnőnek. Ebben a hónapban volt némi sikerélményem, mivel egyik diákommal javult a kapcsolatunk, jobban kommunikálunk egymással és az osztályban kétszer volt lehetőségem személyiségfejlesztő tevékenységet tartani. E tevékenységek során rácsodálkoztam egy kicsit, hogy valóban mennyire jó vagyok ebben és mennyire jól érzem magam, miközben olyen jellegű munkát végzek, ami számomra a legérdekesebb. Nagyon remélem tényleg, hogy a jövőben sok ehhez hasonló alkalom lesz még.

Az első-harmadik osztályban végzett munka mellett továbbá is angol órákat is tartottunk Daianaval az első, második, ötödik és hatodik osztályokban. Ezek az órák is nagyon élvezhetőek számomra, mert a megszervezésükben és kivitelezésükben általában nagy szabadságnak örvendünk, úgyhogy mindenféle játékon keresztül taníthatjuk a gyerekeknek az anyagot. Amikor az órák elvégzése után marad még időm, benézek a somogyudvarhelyi óvodába is. Itt általában kevés időt töltök, csak játszom a gyerekekkel és utána visszajövök Csurgóra a busszal.

la 14 1 5Egy újabb tevékenység, amibe bekapcsolódtam az az ötödikesek úszás órája. Felajánlottam az EVS társamnak, Adriánnak, hogy besegítek az úszás oktatásba, amit Tanai Jácint tanárúrral együtt tartanak. Eddig két alkalommal volt ilyen óránk, január 10 és 24-én. Itt általában segítek Adriánnak a tanárúrral és a gyerekekkel kommunikálni. Lényegében fordítok angolról magyarra és magyarról angolra, fényképeket készítek, segítek a felszereléssel és ehhez hasonló apróságok.

la 14 1 4Ami még újdonságnak számít, hogy elkezdtem néptáncra járni minden szerdán a Csurgói Református Gimnáziumba. A lakótársaim ez előtt többször is hívtak, de most sikerült csak időt és energiát szánni rá. Igaz, oda csak kikapcsolódni megyek, hiszen itt nem a tanárt segítem, hanem egyszerű résztvevőként vagyok jelen, de azt hiszem, ha valamikor a Gimnáziumban elkezdenék egy projektet, akkor a kapcsolatok, amiket itt kiépítek jól jöhetnek még.

Ennyit az év első hónapjáról. Az mellett, amit teszem elég sokat gondolkodom még, hogyan, milyen irányba lehetne bővíteni az EVS tevékenységem, hogy többet hozzak ki ebből a lehetőségből.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top