bazsodombiboglarkaElső sorban bemutatkoznék. Nevem Bazsó - Dombi Boglárka, első éves hallgató vagyok a Babeș - Bolyai Tudományegyetem Szociológia és Szociális Munkás szakán.
Évek óta önkénteskedem különböző alapítványoknál és szervezeteknél.
Megemlítenék ezek közül néhányat: Gyulafehérvári Caritas Szeretetszolgálat, Máltai Szeretetszolgálat, Kolozsvári Magyar Napok illetve a Kolozsvári Római Katolikus Nőszövetség, ezek mellett a líceumi éveim alatt az iskola által szervezett önkéntes program aktív tagjaként az idős, rászoruló, egyedül élő személyek ünnepeit tettük szebbé, (szeretetcsomag kiosztásával) illetve foglalkoztunk velük, hogy mosolyt vigyünk a szürke, magányos hétköznapjaikba.

Lényegében önkénteskedem, ott és akkor mikor és hol lehet. Szeretem ezt csinálni, örömömet lelem benne, mikor mások arcán mosolyt látok, és ez a mosoly esetenként az én munkám eredménye.
Mikor értesültem erről a lehetőségről, hogy Magyarországon egy önkéntes program kerül megszervezésre, eldöntöttem, hogy jelentkezem és szerencsét próbálok. Jó lehetőségnek gondolom, mivel ez által fejleszthetem magam több téren is.
Legfőképpen az önkénteskedés az ami vonz, és e mellett még az angol tudásomat is csiszolhatom.
Mivel ebben a programban legfőképpen fiatalok körében mozognék és ugyancsak ezzel a korosztállyal dolgoznék, foglalkoznék, ez leginkább nekem fekvő. Könnyen megtalálom a közös hangot velük, és szeretek ezzel a korosztállyal dolgozni, mely eddig is sikerrel járt. Sokszor mikor önkéntes programokra jelentkeztem fiatalokkal, gyerekekkel, az én korombeliekkel foglalkoztam ami nagyon tetszett.
Legfőképpen azért jelentkeztem, hogy ezt a lehetőséget kihasználva, azt csinálhassam amit szeretek és amihez értek. Az angol nyelvtudásomat gyarapítsam, és más közegben, más terepen is kipróbáljam magam. Mellékesen ugródeszkává válhat ez a lehetőség a későbbi karrierem beindulásában, úgy mint alap és tapasztalat gyűjtés szempontjából.
Bizakodóan és pozitív hozzáállással vágnék neki a programnak. Biztos vagyok benne, hogy a felsoroltak mellett, jó időtöltés és felejthetetlen, kihagyhatatlan lehetőség ez számomra.
Remélem összejön és részt vehetek ezen a programon. Kipróbálhatom magam és tapasztalatot gyűjthetek.
Izgatottan várom, hogy mit nyújt majd számomra a kint töltött idő.

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top