bl eniko 260Sziasztok! Enikő vagyok Gyergyószentmiklósról; ebben az erdélyi városban születtem, és itt élek jelenleg is. Szociokulturális antropológia szakon végeztem Kolozsváron, a Bebeș-Bolyai Tudományegyetemen, jelenleg viszont turizmust tanulok. 23 éves vagyok (és ez időnként már soknak tűnik).
Nemsokára önkéntesként fogok dolgozni egy Lettországi településen, Staļģene-ben. Fő feladatom lesz mozgalmasabbá tenni az itt élő gyerekek, fiatalok hétköznapjait. Egy másik önkéntessel az iskolai tanórán kívüli tevékenységekben fogunk résztvenni, valamint délutáni foglalkozásokat fogunk szervezni számukra: kézműves tevékenységeket, szabadtéri játékokat, és bármi mást ami még eszünkbe jut. Ezen kívül minden hónapban más-más településen fogjuk népszerűsíteni a Youth in Action programokat. A projekt október közepétől július közepéig tart, tahát 9 hónapot fogunk Lettországban tölteni.

Régóta vágytam arra, hogy önkéntesként több időt tölthessek egy másik országban, mivel ez egy jó lehetőség más kultúrák megismerésére és nyelvtanulásra egyaránt. Úgy érzem, hogy egy másik országban élni nagy kihívás számomra, mivel itthon általában olyan emberek vesznek körül, akik az én nyelvemet beszélik, és a szokásaink is nagyon hasonlóak. Ezért most nagyon izgatott vagyok, és egy kissé félek is, mivel nem tudom, hogy hogyan fogok boldogulni teljesen új szituációkban.
És hogy mik a terveim a 9 hónapra? Meg szeretnék ismerni új embereket és helyeket. Azt gondolom, hogy az emberek a legfontosabbak ebben az új élethelyzetben, mert ők segíthetnek átvergődni a nehézségeken, megoldani a problémákat. Úgy tervezem, hogy lesz majd elég időm arra is, hogy utazgassak a közeli országokban (Litvánia, Észtország), mivel Európának ez a része teljesen ismeretlen számomra, és ezért nagyon érdekesnek tűnik.

 

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top