lazarannamaria260A nevem Lázár Annamária. 24 éves vagyok és marosvásárhelyi. Az utóbbi időben elég sokszor megfogalmaztam és átfogalmaztam magamban, hogy milyen cél vezérelt, amikor eldöntöttem, hogy Magyarországra megyek önkénteskedni. Ez annak is köszönhető, hogy a velem egyidős barátaim és ismerőseim többnyire megállapodtak szakmailag, legalábbis stabil munkahelyük van és a szüleim ugyanezt várnák el tőlem is...

Ezeken a dolgokon gondolkodva a következőkre jutottam: egyre inkább úgy érzem, hogy az egyetem elvégzése számomra nem volt a pályaorientációs utam végállomása, ahonnan a csomagjaimmal elmegyek a kiszemelt helyszínre és onnan fogva többé-kevésbé változatlanul építem a kiválasztott karrierem. Sőt, inkább úgy vagyok vele, hogy az egyetem volt a csomagolás, és az azt követő időszak az utazás, ami addig tart, amíg meg nem találom azt a dolgot, amiben biztosan jó vagyok, ami biztosan leköt... vagy amíg legalább részlegesen befejezettnek érzem magam. Addig is tapasztalatot, élményeket, hangulatokat keresek, hogy jobban megértsem önmagam és a körülöttem levő világot. Hogy távlatból tudjam átvizsgálni azt a kultúrát és értékrendet, amit magamban hordozok. Hagyjam el abból azt, ami számomra értelmetlen, fölösleges és megerősítsem azt, ami jó, ami az épülésem és mások épülését szolgálja. Hogy próbáljam ki magam új helyzetekben, hagyjam el az előítéleteim, nézzek szembe a félelmeimmel, fejlesszem a kompetenciáim és lépjem át a határaim.
Ezeknek a céloknak és gondolatoknak mentén fogtam neki az EVS-nek. Már vagy két éve hallottam erről a programról, és amikor lezártam az első tanévem egy moldvai csángó faluban, arra gondoltam, hogy jó ötlet lenne ezen az úton tovább haladni. Úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket. :o)

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top