EGYIK: Várakozasaidnak megfelelő hely volt-e Kaposvár és az egyesület?
A.H.: Szerintem több mint megfelelő. Kellemesen csalódtam.

EGYIK: Hogy telik egy átlagos napod?
A.H.: Egy átlagos napom körülbelül így telik: Reggel felkelés, készülődés az irodába, irodába munka, például készülődés egy eseményre, vagy éppenséggel óvodába menni, gyermekekkel foglalkozni. Ezek után haza, vacsora, szabad foglalkozás stb.

EGYIK: Sikerült-e közelebbi barátokat szerezni az ittléted alatt? Milyen a szociális életetek?
A.H.: Sikerült egy két barátot szerezni, legalábbis én majdnem mindenkivel nagyon jól kijövök. Nincsenek bajok ilyen téren. A szociális életünk az rendben van, nincs semmivel gond.

EGYIK: Mit tanultál a munkád során?
A.H.: A munkám során sokat tanultam iratok rendezéséről, fotózásról, angol nyelv használatáról, rendezvény szervezéséről stb

EGYIK: Mi az amit otthon másképp fogsz csinálni az itt történtek hatására?
A.H.: Hmmm, még nem tudom, hogy mik lesznek az otthoni körülmények, tehát most nem tudom megmondani, hogy körülbelül mi változott pontosan rajtam és, hogy hogy fogok viselkedni otthon ezt inkább egy külső szemlélő tudná megmondani.

EGYIK: Változtak-e az ittléted alatt a jövődre vonatkozó elképzeléseid? Ha igen, mi fogalmazodott meg benned ezzel kapcsolatban?
A.H.: Itt létem alatt csak annyi változott,hogy még az egy év után itt szeretnék dolgozni. A szervezetnél nem lehet, de itt Magyarországon szeretném meg kapni a helyem.

EGYIK: Jártatok-e kirándulni más városokba vidékekre? Mesélj néhány szóba ezekről!
A.H.: Jártunk Pécsen kétszer, jártunk a Deseda tonal, voltam Csurgón. Ott segítettem egy óvodába ügyelni gyerekekre. Pécsen várost nézni voltunk, egy fajta kiránduláson, a Deseda tónál meg nyári táborokat szerveztünk gyerekeknek, néha meg csak úgy az önkéntesekkel mentünk egyet el oda.

EGYIK: Készítettel-e tervet, elindulásod előtt azokról a dolgokról melyeket ezalatt az egy év alatt fogsz megvalosítani? Ha igen hogy haladsz velük?
A.H.: Eredetileg nagyon nem készítettem tervet az ilyen dolgokról, mivel a terveim sose stabilak. Maradnak a spontán ötletek, például az itt maradás.

EGYIK: Mi nyújtott a legnagyobb sikerélmény mióta itt vagy?
A.H.: A legnagyobb sikerélményem az a Kaposfeszt volt, (Chamber Music Festival) ez egy komolyzenei fesztivál, ami néhány napos. Szuveníreket kellet árulnunk nagy részt, pakolni, nekem ez volt egy nagy sikerélmény volt, legalábbis én így látom.

EGYIK: Mit üzennél egy most útnak induló önkéntesnek?
A.H.: Egy most útnak induló önkéntesnek azt üzenem, hogy teljesen megéri ide jönni. Az a tapasztalat, amit itt szerezhet azt nem sok helyen kapja meg. Itt nagyon sok mindent tanulhat, barátokat szerezhet körbe a világból, ami ha úgy nézzük néha jól jön. Ha van valami, amiért hálás leszek életemben egy döntésemért, az ez a döntés, hogy ide jöttem. Az ittlét tele van kihívásokkal, amivel sokat fejlődhetsz és az is biztos, hogy sokat segít az életed előre haladásában. Aki ide jön, annak sok sikert kivánok és ne féljen bele vágni. A döntés egyszerű ;) IGEN!

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top