Varga Bogárka a Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz karán a Turizmus és területfejlesztés mesteri programjának végzettje. Mesteri disszertációjában a magyarországi önkéntességről írt és a Magyarországon önkénteskedő külföldi fiatalok utazási szokásait vizsgálta. Jómaga is egykori EVS önkéntes, aki 2012 március 1-október 31 között Szajolban önkénteskedett.

A dolgozat érdekes lehet mindazoknak, akiket érdekel az önkéntesek élete. Mi az amit megtaláltok benne? Az EVS-ről és az önkéntességről szóló rövid bevezetőt, interjúkat, egy kérdőívre adott válaszok kiértékelését de térképeket is. 

A kutatás során vizsgálta a külföldi (beleértve erdélyi) önkéntesek utazási szokásait, és azt, hogy milyen magyarországi illetve környező országokban megtalálható látnivalókat részesítették előnyben.

A kutatásban az EGYIK által küldött önkéntesek egy része is részt vett, most pedig szívesen népszerűsítjük a dolgozat eredményeit.

 

Varga Bogárka: Magyarországi önkéntesség és a Magyarországon önkénteskedő külföldi fiatalok utazási szokásai

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top