e3c4b0bbb18a2ce30e68ca55fb98c834

A kiskunhalasi Pici Paci Portára fiú önkéntest keresünk októberi kezdéssel.

Az önkéntes feladata szabadidős foglalkozások szervezése, mint lovaglás, túrázás, röplabda, vagy más versenyek a tanyán és azon kívül. Nyáron az érkező fiatal a táborok szervezésében vesz részt, segítséget nyújt a foglalkozások lebonyolításában. Szintén az önkéntes feladata a tanyán lévő állatok gondozása.

A projekt az Európai Önkéntes Szolgálat keretében valósul meg, az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást, ellátást, nyelvoktatást, személyes segítőket, és egy kisebb összegű zsebpénzt (90 eurot) kap. Sőt, az utazásáról, a helyi közlekedéséről és biztosításáról is gondoskodik a program. TÚL A MUNKÁN, AZ ÖNKÉNTESKEDÉS ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYEKET, BARÁTSÁGOKAT, TAPASZTALATOKAT, ÉLETSZEMLÉLETBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOKAT OKOZ.

 

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Humán Erőforrásért Egyesület
Önkéntes periódus időtartama: 01.10.2015 – 31.07.2016, 10 hónap
Helyszín: Kiskunhalas Pici-Paci Porta, Magyarország;
Külföldi önkéntesek létszáma: 3 fő, két személy már kint van, még egy olyan 18-29 év közötti fiú önkéntest várnak, aki kedveli a rurális körülményeket.

A projekt tartalma
A projektben összesen három önkéntes tevékenykedik (két személy már megkezdte a szolgálatát). Az önkéntesek saját kompetenciáikhoz mérten fogják segíteni az egyesület mindennapi munkáját. A foglalkozások az önkéntesek szakértelmének, tudásának megfelelően lesznek kialakítva, ötleteikkel, tapasztalatukkal járulnak hozzá az egyesület tevékenységeihez. Segítenek rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában, valamint tematikus programok megtervezésében és megvalósításában óvodás, iskolás-, illetve ifjúsági csoportok részére.

Az önkéntes szerepe

Az önkéntes feladata szabadidős foglalkozások szervezése, mint lovaglás, túrázás, röplabda, vagy más versenyek a tanyán és azon kívül. Nyáron az érkező fiatal a táborok szervezésében vesz részt, segítséget nyújt a foglalkozások lebonyolításában. Szintén az önkéntes feladata a tanyán lévő állatok gondozása.

A tanyán már tevékenykedik két erdélyi önkéntes, akik tematikus kézműves foglalkozásokat tartanak, a megújuló energiaforrások használatát, a környezetvédelem fontosságát igyekeznek tudatosítani az egyesülethez látogató csoportok számára. 

A három önkéntes tehát különböző feladatkörrel rendelkezik, ezenkívül mindhárman segítenek információs anyagok-és előadások összeállításában, amelyek célja az Európai Unió és az Erasmus + program népszerűsítése a helyi fiatalok körében.


Az Európai Önkéntes Szolgálatról bővebb infot találtok itt: http://ifikozpont.ro/onkentesseg/amit-az-evs-rol-tudni-kell.html
Eddigi önkénteseink beszámolóit itt olvashatjátok: http://ifikozpont.ro/onkentesseg/onkenteseink-naploi.html

 

***

A bővebb információt kérhetsz az egyesület munkatársaitól:
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért (EGYIK), www.ifikozpont.ro
Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesienikokukacyahoopontcom
Ambrus Rita, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: ambrusritakukacgmailpontcom
Telefon: 0745-029107

 

A jelentkezéshez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre van szükség, melyeket a fentebbi emailcímekre postázhatsz.

 

Szeretnél jelentkezni?

Szeretnél EVS önkéntes lenni? Regisztrálj a rendszerünkbe, és értesítünk amikor olyan lehetőséget találunk, amely érdeklődésednek megfelel.

Töltsd ki regisztrációs kérdőívünket!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesieniko@yahoo.com

Dániel Botond, EGYIK alelnök,
E-mail: daniel@ifikozpont.ro 
Telefon: 0740-053604

 

Go to top