IMG 0166Lütjensee egy 3200 lakosú kistelepülés Németország Stormarn nevű körzetében, Schleswig-Holstein államban, Hamburgtól 20 kilométerre.

A Stormarn körzeti ifjúsági szövetség, a Kreisjugendring Stormarn pályázta meg a Pump your Project képzéssorozat első állomásának megszervezését. Ennél a szervezetnél dolgozik egyik képzőnk, Ansgar, mint ifjúsági tanulmányi referens. A szervezetnek van egy ifjúsági központja és tábora Lütjenseeben. (A fényképen a tábor a tó felső szélének jobb oldalán a fehér lakókocsipark mellett található).

A szervezet német nyelvű igen tartalmas honlapján többet is megtudhattok a tevékenységeikről.

A Kreisjugendring Stormarn szervezet ifjúsági tábora a lütjenseei tó partján helyezkedik el, viszonylag nagy területen. A tábor területén két nagyobb épület is van, az ifjúsági központ és az iroda és raktárépület, van játszótér, sportpályák, tábortűz-hely és sátorozási terület is.

Az ifjúsági központ épületében körülbelül 50-60 személy elszállásolására alkalmas szobák, négy terem (előadásokra, tárgyalásokra, beszélgetésekre, szabadidős tevékenységekre vagy akár étkezdeként használhatók), konyha, előterek és folyósók találhatóak, fürdőszobák és mellékhelyiségek, valamint az alagsorban egy szabadidős tevékenységekre berendezett nagyobb terem is.

A környezet:

Az ifjúsági központ épülete:

Go to top