IMG 00122007 áprilisában az EGYIK képviseletében és az Esély Alapítvány jogi hátterének segítségével két fiatal és egy ifjúsági segítő bekapcsolódhatott a Pump Your Project nevet viselő képzéssorozatba.

Az Európai Unió SALTO képesítésével rendelkező trénerek egy csoportja már sokadik alkalommal szervezi a Pump Your Project címet viselő képzési projektet. Hajdú-Kis Diána, Emiliano Iannone és Ansgar Büter-Menke azzal a szándékkal szervez évről évre képzéseket, hogy a fiatalok csoportjait segítse a különböző ötletek megvalósításában, felkészítse őket a projektek lebonyolítására és az Európai Unió ifjúsági programjához való pályázásra.

Az első képzési hétre Németországban, egy Hamburg melletti településen Lüetjensee-ben került sor. Szervezetünk részéről Máthé Szabolcs és Magyari Orsolya vett részt a képzésen, Dániel Botond kíséretében. Csapatunk a Gyergyószentmiklósra megálmodott de regionális igényeket kiszolgáló Ifjúsági Központ ötletét vitte magával, ezzel pályáztunk, ezt szeretnénk megvalósítani.

IMG 00142A képzésen elsősorban a projektek menedzselését tanultuk, műhelymunkák során dolgoztuk ki az ötletet. Elismert nemzetközi trénerek tartottak előadást a Cselekvő Ifjúság Programról és a pályázati rendszerről, az ifjúsági csoportokat támogató személyek feladatairól, illetve megtanulhattuk és kipróbálhattuk azt is, hogyan ültessük gyakorlatban azokat az elveket amelyek az ifjúsági programot meghatározzák, hogyan adjuk meg a lehetőséget a fiataloknak arra, hogy aktívan résztvehessenek a projektjeinkben, hogyan dolgozzunk ki nemzetközi projekteket, más országból jött fiatalokkal közösen. Mindezek mellett részt vehettünk média-műhelyen, szabadtéri csapatépítő tevékenységeken, kirándulásokon. Megtörtént tehát az első lépés annak érdekében, hogy közösségünket be tudjuk kapcsolni az uniós ifjúsági életbe, valamint segíteni tudjuk a helyi ifjúsági kezdeményezéseket.

Go to top