A program a „Gondviselés Háza” öregotthon, a „Dósa Dániel” Általános Iskola és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont közreműködésével jött létre, 2016 április 19-22 között, az iskola másként hét idején, Búzásbesenyőben. A projekt keretén belül a falfestést, mint közösség építő módszert alkalmaztuk, mely során a fent említett öregotthon udvarán lévő falakat festettük ki. A programban aktívan részt vettek az iskola gyerekei, az otthon dolgozói és elmondhatjuk, hogy az egész búzásbesenyői közösség. Elsődleges célunk a falak szebbé tételén túl az volt, hogy a közösség, a gyerekek együtt dolgozva megtapasztalhassák a közös munka és az alkotás örömét.

szinesvilag

Élmény volt együtt lenni és festeni. Megtapasztaltuk, hogy közösen nagyobb dolgokat valósíthatunk meg, szebbé tehetjük környezetünket. A közös munka, a festés és a végeredmény - a fal- összeköt bennünket, mindannyian benne vagyunk egy fában, felhőben, egy kis házban.

Fodor Rita


Néhány vélemény a résztvevőktől:

„nagyon jól, mondhatni feltöltődve éreztem magam mikor tudtam, hogy egy olyan falra festünk, amin mások csodálkozhatnak és mutathatják a rokonaiknak, unokáknak, gyerekeknek :) .. remélem meg lesz ilyen közös festésünk és nem csak festésünk, hanem meg közös pillanataink is” (Német Bernadett)

 

Fényképek:

Can not load images! LiveConnectClient::query Recv failure: Connection reset by peer. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Go to top