Egyesületünk nagy álma, hogy létrejöjjön Gyergyóban egy ifjúsági központ. Egy olyan hely, ahol a fiatalok egészséges környezetben szórakoznak, találkoznak, mindenféle hasznos fejlesztő tevékenységben vesznek részt a szabadidejükben.

Kitartó munkával (fórumok, műhelymunkák, igényfelmérés) sikerült is elérni, hogy az ifjúsági központ projektje bekerüljön Gyergyószentmiklós integrált városfejlesztési stratégiájába, és így lehetőség van arra, hogy nyertes pályázat esetén, az önkormányzat kivitelezésében néhány éven belül megvalósuljon az ifjúsági központ.
gotobedNa de addig sem akarunk tétlenül ülni, gondoltunk egy merészet és kitaláltuk, hogy készítsük el az ifjúsági központ virtuális változatát. Egy olyan internetes oldalt, portált szeretnénk, ahol a gyergyói fiatalok találkozhatnak, mindenféle hasznos információhoz jutnak, megtalálják azokat a lehetőségeket, hogy különböző dolgokba bekapcsolódjanak na és természetesen szórakozhatnak is.
Hargita Megye Tanácsának és a Communitas Alapítványnak köszönhetően elég komoly összeg áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy színvonalas és gazdag portált hozzunk létre. Ötletünk is van szépszámmal, viszont szükségünk van arra is, hogy a Ti véleményeteket is megismerjük a Virtuális Ifjúsági Központ létrehozásáról.

Éppen ezért az elkövetkező 10-14 napban nyilvános beszélgetést kezdeményezünk a levelezőlistákon (fiatal-gyergyó, civil-gyergyó) és itt a honlapon.
Mi egyelőre a következőkre gondoltunk:

  • Mindenkinek saját bemutatkozó oldala (profilja) képfeltöltési lehetőséggel, blog írási lehetőséggel, barátok bejelölésével stb.
  • Fórumozás
  • Önkénteskedési lehetőségek Gyergyóban és környékén
  • Pályázati lehetőségek
  • Szakmai gyakorlat lehetőségek egyetemistáknak, nyári munka, diákmunka lehetőségek
  • Programajánló
  • Helyi szervezetek hírei
  • Hasznos linkek
  • Szórakoztató tartalmak (cikkek, videók, zenék)

A cikk ezen részében folyamatosan frissítjük a témákat, amiket ti a hozzászólásban megemlítetek, így lehetőség van arra, hogy akik először olvassák a cikket új ötletek merüljenek fel bennük, továbbgondolva a már leírt ötleteket, témákat.
Mindenkit arra bíztatunk, hogy írjátok le hozzászólásképpen mi az amire szerintetek egy ilyen virtuális ifjúsági központban (egy a gyergyói fiataloknak szóló internetes oldalon) szükség van. Köszönjük!

Go to top