A pályázati határidő közeledtével véglegesedik az Ifjúsági Központ létrehozásának projektje.

Legutóbbi megbeszélésünkön fontos fejlemények derültek ki, amelyek nagyban meghatározzák az Ifjúsági Központ működését. Kiderült ugyanis, hogy a pályázati kiíráson csak az Önkormányzat vehet részt, az integrált városfejlesztési terv projektjeinek ő kell legyen a megvalósítója, a pályázat nem ad lehetőséget önkormányzati-civil partnerség létrehozására.

Két lehetőség állt az önkormányzat előtt: önálló intézményként működtetni az Ifjúsági Központot, vagy pedig bővíteni az ifjúsági információs irodát, az ifjúsági kérdésekkel foglalkozó önkormányzati irodát. Sajnos az önkormányzatnak nincs anyagi lehetősége arra, hogy egy új intézményt hozzon létre, így maradt a másik változat.

Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag az Ifitéka fog ifjúsági központ szintjére bővülni, az Önkormányzat lesz az, aki teljes mértékben működteti majd az elkövetkező években az Ifjúsági Központot.

Ennek a fejleménynek számos előnye és hátránya is van, de a legfontosabb az, hogy örülhetünk: kapnak a fiatalok ifjúsági központot, az ifjúsági szervezetek pedig mégtöbb lehetőséget, hogy programokat szervezhessenek a gyergyói fiatalok számára.

Egyesületünk a továbbiakban már kisebb súllyal tud részt venni ebben a projektben, de továbbra is igyekszünk hozzáadni a leendő ifjúsági központ tevékenységeihez, erősíteni hatását, eredményességét. A pályázat kifutása után (ami sikeres pályázás esetén a projekt kezdetétől számítva 5 év) pedig akár nagyobb súllyal is részt vehetünk az Ifjúsági Központ fenntartásában.

Addig is támogatói leszünk a projektnek, és tovább építjük az egyesületünk programjait, mind helyi mind pedig nemzetközi szinten.

Go to top