December 4-én a Szent Miklós Napok keretén belül került sor arra a Városfejlesztési Konferenciára, melynek célja Gyergyószentmiklós Integrált Városfejlesztési Tervének bemutatása volt.

A terv különböző fejezetekből áll, mint a belváros rehabilitációja, városkép átalakítása, zöld folyósó létrehozása a Békény patak mentén, infrastrukturális fejlesztés, közlekedés fejlesztése. A terv egyik fejezete szociális területről szól, ebben a fejezetben kapott helyet az Ifjúsági Központ terve.

konferenciaA konferencián a Központi Fejlesztési Régió munkatársai ismertették a pályázati kereteket, az integrált fejlesztési tervet elkészítő OTP Consulting vezető tanácsadója Csák László pedig a pályázat elkészítésének folyamatát mutatta be. Köllő Miklós és Madaras Péter építészek a belváros rehabilitációját és a városkép átalakítását mutatták be, Bányász József a gyergyói szociális szolgáltatásokat. Egyesületünk alelnöke, Dániel Botond, pedig az Ifjúsági Központ terveit és a fiatalok körében végzett igényfelmérés eredményeit mutatta be.

Ebédszünet után tematikus kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott a konferencia. A szociális és ifjúsági témát összevonva kialakult kerekasztal fő témája az ifjúsági központ volt, valamint a fiatalok helyzete.

A konferencián való részvétellel újabb lépéssel közelebb kerültünk az Ifjúsági Központ létrehozásához. Az elkövetkező időszakban még több egyeztető fórum, valamint tervezői munka szükséges. Az integrált városfejlesztési pályázatot 2009 márciusáig kell leadni. A pályázat létrejöttéhez egyesületünk fórumok szervezésével, háttéranyagokkal járul hozzá.

Go to top