Ifjúsági központ létrehozására szeretne pályázni a városvezetés. A terv az integrált városfejlesztési terv keretén belül készül el.

moziA Regionális Operatív Program pályázati lehetőséget nyújt integrált városfejlesztési tervek támogatására. Ennek segítségévelszeretne az önkormányzat létrehozni egy ifjúsági központot a volt mozi épületében, melynek nagy felülete kihasználatlanul áll és már az épület is nagyon rossz állapotban van. 2008 november 19-én műhelymunkára került sor az Ifitéka irodájában, mely során a tervezett központról, a pályázat nyújtotta lehetőségekről tárgyaltak.

Jelen voltak a polgármesteri hivatal fejlesztési osztályának képviselői, a kulturális intézmények és a diáktanácsok vezetői valamint a fejlesztési tervet készőtő az OTP consultink képviselője Csák László.

Mint kiderült a tervek szerint az épület több funkciót látna el: kulturális, szabdidős tevékenységek zajlanának benne, de ugyanakkor információs központ is lehetne. A cél kimozdítani a fiatalokat a számítógép elől valamint a kocsmákból és hasznos kikapcsolódást biztosítani nekik. A pályázatnak komoly megkötései vannak, azonban érdemes erőfeszítéseket tenni, mivel ily módon sor kerülhet az épület korszeűsítésére csupán két százalékos önésszel. A műhelymunka ezzel nem ért véget, tovább folytatódik az egyeztetés. A cél hogy a jövő év elején kiírt pályázati lehetőségekben bekapcsolódjon a város, és az integrált városfejlesztési terv megfeleljen ennek. A műhelymunka eredményei egy különálló program keretében kerülnek bemutatásra a lakosság számára a Városnapok alkalmával.

forrás: Gyergyó TV

Eddig a hír.
És amivel mi is kiegészítenénk a fent elhangzottakat: Mi is ott voltunk.

A diáktanácsok képviselői mellett egyesületünk is részt vett a megbeszélésen, ahogy sok korábbi műhelymunkán is.
A következő időszakban egy kis igényfelmérést fogunk megvalósítani. A felmérést a Polgármesteri Hivatal koordinálja, mi készítjük el a kérdőívet, az iskolák vezetőségének segítségével fog történni a lekérdezés. Az eredményeket a Városnapok alkalmával mutatjuk majd be.

Go to top