Kalandos utazás után, ma délután végre az egész csapat megérkezett Astiba, így most már mi is teljes létszámban tudunk részt venni a szombaton kezdődött ifjúsági csere programjában.

Nagyon jól esett olvasni Zsuzsa smsét délután: "Hello. Na megérkeztünk szerencsésen. És tök jó fejek ezek az emberek".

p1000077 1Már akkor sem tűnt könnyűnek az utazás, mikor szembenéztünk a 32 órás buszozással, azonban az igazi kihívás akkor állt elő, amikor Ericet és Zsuzsát hiányzó okmányok miatt nem engedék ki Romániából. Ügyintézések a határon, aztán a csapat elszakadt, Editke, Piroska és Olivér ment tovább, Zsuzsa és Eric maradt. Ők stoppoltak vissza Aradra, mi pedig telefontálunk, telefonáltunk, telefonáltunk. Sikerült szállást találjunk éjszakára nekik az aradi diáktanácsos ismerőseink segítségével, amit ezúttal is köszönünk szépen! Eric édesanyja pedig előbb a hiányzó papírok elkészíttetéséről érdeklődött, aztán kitalálták, hogy mivel épp Budapestről készült hazafelé Arad fele jön és átviszi ő Ericet a határon így nincs már szükség a felhatalmazásra és a hiányzó iratokra sem. Szombaton sikerült az utazást is megoldani, autóbuszt találni, és ma délutánra már meg is érkeztek Astiba, és csatlakoztak a többiekhez.

A program már elkezdődött, a résztvevők túl vannak az ismerkedésen, a felvezető gyakorlatokon, ma már mélyen benne jártak a programban. A csere témája az új technológiák használata a kultúrák közötti párbeszédben. Ma a fiatalok szubkultúrái közötti különbségeket járták körül, zenecédéket alkottak, amelyekhez mindenki hozzátette kedvenc dalát és egy olyan dalt, ami szerinte a nemzeti kultúráját jelképezheti. Délután élő rádió adásban mutatkozhattak be a csapatok. Az esti program keretében pedig egymásnak mutatják be a csapatok saját nemzeti kultúrájukat, a nemzetközi ifjúsági programok egyik jellemző eseménye, az interkulturális vacsora keretén belül.

Minden nap 19,30 és 20:30 között a Radio Dietro webrádióban "hírek a cseréről" műsorok alkalmával a résztvevők elmondják, hogy mi történik nap-mint-nap a cserében. Ma délután 16,30-tól egy részletesebb bemutatkozásra is sor került, amelynek a Radio Dietro bemondói voltak a házigazdái. Pénteken, április 3-án a Diavolo Rosso klubból jelentkezik a csapat élő adásban.

Reméljük, hogy a helyszínről is sikerül még híreket, írásokat, képeket kapjunk, amelyeket megmutathatunk itt a honlapon.

Go to top