Interradio-Active: Experiences in Action

astiOlaszországi partnerünk, a Vediogiovane Asti egyesület RadioAttivi néven egy több projektből álló programot valósít meg. A program elsősorban az új webes (rádiós és videós) technológiák használatáról és a kultúrák közötti párbeszédről szól. Az első projektre 2008 augusztus-december között került sor, a partnerek (Németország, Magyarország, Olaszország és Portugália) azon dolgoztak együtt, hogy közös eseményt hozzanak létre, és minden rádiós csoport azon dolgozott, hogy kitalálják a projekt filozófiáját, a kultúrák közötti párbeszéd területén próbáltak dolgozni azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésükre állt (rádió, videó). Ennek a munkának az eredményét ugyanazon a napon mutatták be egy különleges esemény keretén belül.

A második projekt neve Interradio-Active: Experiences in Action. A projekt egy 5-6 napos ifjúsági cserét foglal magában, amelynek célja, hogy megosszuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket az új technológiákkal való munka során, a kultúrák közötti párbeszéd területén sajátítottunk el. Ebben a projektben Portugália nem tud részt venni, olaszországi barátaink pedig ránk gondoltak, hogy beugorhatnánk helyettük. Mi a "Légy pozitív!" Ifjúsági Műsorral kapcsolatos tévés munkánkkal, tapasztalatainkkal járulunk hozzá az ifjúsági csere tevékenységéhez.

Egyesületünkből várhatóan négy fiatal és egy kísérő fog részt venni a március végén - április elején Asti-ban, Olaszországban sorra kerülő ifjúsági cserén. A tévéműsort készítő csapatának keddi gyűlésén megbeszéltük a részvételi feltételeket, és elkezdődött a verseny a helyekért. Két négyfős csoport dolgozik az első műsorunkon, amelyet februárban fogunk sugározni. A műsorhoz elkészített anyagok minőségén fog múlni, hogy melyik kiscsapat fog részt venni az ifjúsági cserén.

Február 20-22 között kerül sor az előkészítő látogatásra, ahol részletesen megbeszéljük a tevékenység programját.

Go to top