A Diákönkormányzati Gyorstalpaló tábor második napján a projektmenedzsment alapjaival illetve pályáztírással ismerkedhettek meg a résztvevők.

dokstart2A délelőtt folyamán Csáki Rozália előadásán többnyire rendezvényszervezés témában sajátíthattak el különböző ismereteket, melyek nagy mértékben segíthetik munkájukat a továbbiakban, diáktanácsaik színvonalas rendezvényeik megszervezésében. Ugyanakkor egyszerűbb pályázati lehetőségekkel, az ilyen források kihasználásának módjával ismerkedtek meg a résztvevők. Elmondásuk szerint a diáktanácsaik fő problémája a korlátolt anyagi helyzet.

Egy a délutáni csoportmunka nyújtott lehetőséget egy ötletbörzére, ahol csapatok táborlakók számára megszervezendő rendezvény alapötleteit fogalmazhatták meg.

A célok eléréséről, a sikerről, a mentalitásról és az énképrőlesett szó Köllő Dávid előadásán, életvezetés témában. Ez az leőadás a résztvevők személyes fejlődését, céljaik megfelelő módon történő kitűzését hivatott elősegíteni.

A nap legmozgalmasabb részén, a három órás esti játékban a csapatoknak egy diáktanács irodát és annak felszerelését kellett „megvásárolniuk", megküzdve a való élethez hasonló nehézségekkel. A nap végére fáradtan, de nagy lelkesedéssel számoltak be egész napos munkájukról a csapatok.

Vass Zsuzsa
Hargita Megyei Magyar Diáktanács
PR felelős

Go to top