Kezdetét vette az első nagyszabású Hargita megyei diákönkormányzati gyorstalpaló, a DökStart!

A megnyitó ünnepségen előszőr Kotró Karola, a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HaDit) elnöke, egyben a tábor főszervezője, köszöntötte a résztvevőket. A köszöntők sorát Derzsi Szabolcs a Romániai Magyar Középiskolások Országos Szövetsége (Makosz) soros társelnöke folytatta, röviden bemutatva a Makoszt, mint országos ernyőszervezetet, annak célkitűzéseivel és fontosabb programjaival.

dokstart1"Örülök, hogy nem csak magatokra és a jelenre gondotok, hanem a jövőre és az utánpótlásra is!"-ezekkel a szavakkal kezdte Csedő Zsófia a Hargita Megyei Ífjúsági Igazgatóság vezetője köszöntő beszédét, majd kitért az önkéntesmunka előnyeire illetve a diáktanácsos élet egyes részleteire, annak nehézségeire és hasznosságára.

Dániel Botond, az Egyesület a Gyergyói Ífjúsági Központért szervezet alelnöke, illetve a tábor szakmai vezetője, röviden bemutatta az általa képviselt szervezet programjait, majd arról beszélt az ífjú diáktanácsosoknak, hogy mit is jelent a tábor szakmai vezetése.

A megnyitót követően a résztvevők csoportmunkán vettek részt, mely során, interaktív játékok segítségével jobban megismerhették egymást. Ebéd után Filer Lóránd, tréner, kalauzolta be röviden a résztvevőket a Humánerőforrás menedzsment világába. Az interaktív beszélgetés központi témája a jó csapat kialakításának és fenntartásának módja volt.

A beszélgetésben tanultakhoz kapcsolódott az ezt követő játék, melyben a dt-s "palántáknak" csapatban kellett dolgozniuk és a csapatmunkához szükséges következtetéket vontak le. A nap csoportjátékokkal majd egy beszélgetéssel zárúlt mely során, a már kissé fáradt, de annál nyíltabb és bátrabb, résztvevők bemutathatták iskolájuk dt-jét.

Szenyes Szilárd,
HaDiT

Go to top