Nagyszerű képzési programot talált ki a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HADIT) a középiskolás fiatalok számára. Az EGYIK jogi hátterét felhasználva a HADIT vezetői a Logical Framework kft munkatársaival közösen pályázatot írtunk a Szülőföld Alaphoz. Sikeresen, mivel 500.000 forint támogatást nyertünk a program számára.

A Hargita Megyei Magyar Diáktanács (Hadit) 11 középiskolai diákönkormányzatot tömörít, amelyek Hargita megye 5 nagyobb településén működnek. (Csikszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Székelykeresztúr, Maroshéviz). A Hadit célja a megyében működő középiskolás diáktanácsok segítése, hogy azok minél hatékonyabban és eredményesebben tudják betölteni szerepkörüket (érdekképviseletet, rendezvényszervezést, diákok képzését). Mindezek mellett megyei programokat is szervez, amelyek több diákot megmozgatnak mint az egyes diáktanácsok projektjei külön-külön. Annak ellenére hogy a szervezet csupán 1 éve alakult és még jogi bejegyzése sincs, több megyei és országos programot valósított meg.

A HADIT-tal már egy ideje elkezdtünk együtt dolgozni. A Pump your Project táborunkba is meghívtuk őket a visszalépő belga partner helyére. A tábor után alakult ki lassan az ötlet, hogy a jövőben segíthetnénk jogi hátterünkkel a HADIT működését, pályázatokat adhatnánk le közösen, valamint a szervezet nevében. Ez a pályázat együttműködésünk első eredménye.

A projekt során a jogi hátteret biztosítjuk, valamint részt veszünk a kommunikációs feladatokban is. A "Légy pozitív!" Ifjúsági Műsor egyik soron következő adásának fő témája lesz a DÖK-Start tábor.

A HADIT-ról, a képzési programról és a DÖK-Startról a Jelenlegi projektjeink menüpontnál olvashattok többet.

Go to top