Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért 2007-ben alakult, és 2008 februárjától rendelkezik önálló jogi személyiséggel.
Elsődleges célunk egy ifjúsági központ létrehozása és fenntartása Gyergyószentmiklóson. Az ifjúsági központ létrehozása és fenntartása mellett fontosnak tartjuk a gyergyói fiatalok bekapcsolódását az országos és nemzetközi ifjúsági programokba, amelyeket elsődlegesen Youth in Action programok (ifjúsági cserék, ifjúsági kezdeményezések, képzések, önkéntes szolgálat, demokrácia projektek) tervezésével, megvalósításával szeretnénk elérni, valamint már működő Youth in Action programokhoz való csatlakozás által.

A 2012-es évben szinte kizárólag csak az Európai Önkéntes Szolgálat keretében megvalósuló külföldi önkéntesprogramokkal foglalkoztunk. Sikerrel, ugyanis az év folyamán 4 önkéntest küldtünk Magyarországra, illetve további 4 nyertes pályázatban voltunk partnerek, amelyek idén, 2013-ban fognak megvalósulni.

  • A gyergyószentmiklósi lakhelyű Czirják Csilla a kiskunhalasi művelődési központnál önkénteskedik 2012 február 21-től egy éven keresztül
  • A magyarláposi (Máramaros megye) lakhelyű Szász Melinda a Kiskunhalashoz közeli Jánoshalmán önkénteskedik szintén a helyi művelődési háznál, 2012 március 1-től, szintén egy éven keresztül.
  • Két önkéntest küldtünk Kaposvárra a Compass Egyesülethez. Péter Ágotha csíkszeredai fiatal 2012 március 1-től, Csergő Nándor gyergyószentmiklósi fiatal pedig 2012 szeptember 30-tól kezdte a szolgálatát.
  • A nyertes projektek keretében pedig Kiskunhalasra, Kecelre, Kaposvárra és Münchenbe küldünk önkénteseket 2013-ban.

Idei terveink szintén az önkéntes programhoz kapcsolódnak, további önkénteseket szeretnénk küldeni, illetve fejleszteni az önkéntes programunkat.

Go to top