ambrusritaAmbrus Ritának hívnak, 1982-ben születtem a mérleg jegyében, Gyergyószentmiklóson, ahol jelenleg is tengetem a hétköznapjaimat. Korábban Ifitékában dolgoztam 2 évet, néhányatok onnan is ismerhet. Salamon Ernő-ben végeztem 2001-ben, informatika szakon ahonnan a Sapientia Vidékfejlesztés szakára mentem tovább. A Vidékfejlesztést akkor egy nagyon szerencsés választásnak tudtam be, hiszen megtaláltam benne azt a kettőséget, ami bennem is meg volt. Egyszerre volt reál szak, közgazdaság és humán, szociológia.

Fejlesztésekben, újításokban való részvétel azóta is örömet okoz számomra. Jelenleg pályázatíró irodában dolgozom, viszont azt is megtanultam az egyetem óta eltelt években, hogy a fejlődés egy nagyon szubjektív fogalom és mindenki számára más más dolog jelenti az igazi fejlődést. Nem biztos pl. hogy a sok pénz fejlődés is egyben. Szűkebb környezetünkben is találunk rá példát amikor pénzzel rontottak el dolgokat. Úgy gondolom, hogy az emberek a legfontosabbak a fejlesztési folyamatokban. Mielőtt még azt gondolnátok, hogy túl messzire kalandoztam, zárnám a gondolatmenetet azzal, hogy azért láttam lehetőséget az önkéntes koordinátorkodásban, mert így alkalmam lesz közösségfejlesztő tevékenységekben, s ezáltal helyi közösségünk erősítésében résztvenni. Az önkéntes szolgálat működésének számtalan előnyét látom, és csak gratulálni tudok mindenkinek, aki belevágta a fejszéjét.

Magamról magánemberként még annyit, hogy szeretek kirándulgatni a környező hegyekbe, biciklizni, valamikor sokat kosaraztam, jelenleg néptáncolni tanulok, érdekelnek a spirituális tanítások és minden, ami egy minőségibb életvitelt tesz számomra lehetővé.

Go to top